Mandalina Sabunu

69,90

Mandalina Sabunu
Mandalina kabuğu yapısında çeşitli asit ve vitamin türlerini barındırmaktadır. Doğadaki birçok bitkide olduğu gibi, turunçgiller ailesinin bir parçası olan mandalinada da besin olarak tüketiminin yanı sıra cilt bakımında da bir araç olarak kullanılabilme özelliği vardır. Bu bitkiden üretilen sabun, krem gibi çeşitli ürünler kullanan kişileri hem aromadan kaynaklı hoş kokusu hem de doğal içeriği ile memnun etmektedir.

Doğal Mandalina Yağı Sabunu ve Özellikleri
Turunçgiller ailesinden bir bitki olan mandalina, kişisel bakım ve kozmetik ürünleri içerisinde de çeşitli formlarda kullanılmaktadır. Bitkinin birçok bölümünden çıkarılan özütler işlenerek çeşitli cilt bakım ürünlerinde yer alabilmektedir. Özellikle kabuğu ve buradan elde edilen esansiyel yağı kozmetik ürünleri içerisinde kullanıldığında ortaya olumlu etkiler çıkabilmektedir. Hem doğal hem de cilt dostu ürünlerden biri olan mandalina bitkisi ve kabuğunun esansiyel yağ üretilmesindeki yerini ve bu bitkiden elde edilen sabunu yazımızın devamında inceleyeceğiz.

Mandalina kabuğu yapısında çeşitli asit ve vitamin türlerini barındırmaktadır. Doğadaki birçok bitkide olduğu gibi, turunçgiller ailesinin bir parçası olan mandalinada da besin olarak tüketiminin yanı sıra cilt bakımında da bir araç olarak kullanılabilme özelliği vardır. Bu bitkiden üretilen sabun, krem gibi çeşitli ürünler kullanan kişileri hem aromadan kaynaklı hoş kokusu hem de doğal içeriği ile memnun etmektedir.

Literatürde Citrus ismi ile geçen mandalina meyvesinin kabuğundan çıkarılan yağların kozmetik ürünlerde kullanımı üzerine çok sayıda araştırma yapılmıştır. Bu çalışmanın sonuç bölümünde de belirtildiği üzere mandalina kabuğundan elde edilen doğal yağların kozmetik ve güzellik ürünleri içerisinde kullanımı belirli şartlar altında güvenlidir. Çeşitli kimyasal yoğunluk ölçüleri bu şartlara uygun olduğu sürece, bu yağı içeren ürünleri cilt bakımı amacıyla kullanmada herhangi bir sakınca görülmemiştir.

Mandalina Yağının Elde Edilmesi ve Faydalı Özellikleri
Bitkilerden esans yağ elde edilmesi sürecinde çeşitli kimyasal, fiziksel ve termal yöntemler kullanılabilir. Basınç yoluyla bu yağlar çıkarılabileceği gibi yüksek ısı uygulamak da tercih edilebilecek yöntemler arasındadır. Bu araştırmada yağların elde edilme yöntemlerine de değinilmiştir. Ayrıca mandalina meyvesinin kabuğundan ve yapraklarından elde edilen esansiyel yağları karşılaştırılması, bu yağların psikolojik ve kimyasal avantajları da bu çalışmada yer almıştır.

Mandalina Sabunu

Parfümeri alanında mandalina bitkisinden elde edilen özütün kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Parfümeri ürünlerine ek olarak kozmetik ürünlerinde de antibakteriyel ve antioksidan özelliklerinden dolayı çokça tercih edilmektedir. Bu çalışmada antibakteriyel ve antioksidan özelliklerinden detaylıca bahsedilmiştir.

Yukarıda alıntılanan çalışmalarda da bahsedildiği üzere mandalina bitkisinden elde edilen yağın birçok fiziksel ve kimyasal artıları bulunmaktadır. Doğal sabun yapımında kullanıldığında bu olumlu özelliklerini üretilen sabuna da geçirebilmektedir. Cilt temizliğinde kullanmayı tercih edebileceğiniz hoş kokulu sabunlardan biri olan doğal mandalina sabununu Chailea’dan güvenle temin edebilirsiniz.

Related Products

  • Zeytinyağı Sabunu Zeytinyağı birçok yörede oldukça değer gören kıymetli bir yağdır. Bitkisel kaynaklı olduğunu bildiğimiz zeytinyağı, hafifliği gibi bazı özellikleri sayesinde diğer yağlara oranla daha çok tercih edilir. Özellikle ege mutfağında vazgeçilmez bir yere sahiptir…

    Sepete Ekle
  • Tarçın Kabuğu Sabunu Sevilen bir baharat olan tarçın kabuğundan elde edilen esansiyel yağ, doğal tarçın kabuğu sabunu yapımında kullanılmaktadır. İçeriğindeki bitkisel yağın özelliklerini koruyarak taşıyan doğal tarçın kabuğu sabunu, cilt temizliği için tercih edilebilecek bir üründür…

    Sepete Ekle
  • Portakal Kabuğu Sabunu Bitkisel kaynaklı doğal bakım ürünlerinden biri olan doğal portakal kabuğu sabunu, cilt temizliğinizde kullanabileceğiniz güvenilir bir sabundur. Portakal kabuğundan edindiği kimyasal yapısı ve kendine has özellikleri ile cilt üzerinde bıraktığı çeşitli etkileri için tercih edilebilir…

    Sepete Ekle